O nás

Cafe Restaurant Kaprova 8

Nabízíme tradiční českou kuchyni vycházející z receptů maminek a babiček, ve které jsme ovlivněni rakousko-uherskou historií. Proč? Obě kuchyně k sobě mají velice blízko: kuchařky, které absolvovaly praxi ve Vídni, byly v Praze mimořádně žádané a obohatily českou klasickou kuchyni o zajímavé detaily – a také naopak. Vychutnejte si kouzlo minulých dob v příjemném moderním prostředí nedaleko Staroměstského náměstí. Cílem Café Restaurantu Kaprova 8 je návrat k tradici prvorepublikové gastronomie ve spojení s kvalitní nabídkou vín a nápojů.

Ulice Kaprova byla z hlediska hodnotné gastronomie dlouhá léta opomíjená. To se pod taktovkou Miroslava Kubece a jeho týmu mění a vy můžete být u toho. Café Restaurant bude nabízet tradiční i méně tradiční české pokrmy spolu se specialitami podniku:  tabulovou špičkou a telecím vídeňským řízkem.

Kapacita restaurace a salonku, který je vhodný pro soukromé akce, nabízí 90, respektive 40 míst k sezení. Součástí restaurace jsou i dvě venkovní terasy umožňující klidné a stinné posezení v rušném srdci města. Na adrese Kaprova 8 v domě U Tří kaprů tak najdete místo pro poctivou snídani, zastávku na oběd i volný stůl pro příjemnou večeři.

Dokonalá kuchyně
Typické jídlo restaurace
Kvalitní služby
DSC_Buchwaldek 2

Pavel Buchwaldek

Šéfkuchař

Svou kuchařskou kariéru začal už v 15-ti letech v jedné malé havířovské restauraci odkud pochází. Jeho snem bylo vycestovat za hranice ČR a tak se hned po střední škole vydal do Londýna, kde strávil bezmála 3 roky života. Měl tu čest pracovat pod obrovskou ikonou Londýnské gastronomie, 3-michelinským šéfkuchařem Pierrem Koffmannem, kde se zrodila jeho láska k základům tradiční a poctivé kuchyně. Po jeho návratu do Čech formoval své kuchařské smýšlení v pražském Alcronu a poté dostal šanci od pana Miroslava Kubece vést svůj vlastní tým v hotelu InterContinental Prague, kde vedl restauraci Zlatá Praha. Nyní se setkávají znovu v restauraci Kaprova 8 aby Vám nabídli českou kuchyni, která je poctivě uvařená a sexy servírovaná. Moc se na to těší!

DSC_0216

Martin Parýzek

Provozní manažer

Ke gastronomii ho to táhlo od jakživa. Po hotelové škole v Poděbradech pokračoval ve studiích v Jihlavě a dokončil magisterské vzdělání v oboru, v Británii. Své zkušenosti získával u nás i v zahraničí. Pracoval ve Francii, Řecku a posledních 5 let strávil ve Skotsku, kde se paradoxně začal zajímat o víno. Prošel si kurzy WSET i Court of Master Sommelier. Stárá se o to, aby jídlo v Kaprově 8 bylo doplněné o jednoduchý, ale efektivní servis s úsměvem.

DSC_9387_2

Miroslav Kubec

Ředitel gatronomických provozů

Vyučil se pro hotel InterContinental kuchařem, následně se dále, při praxi, vzdělával na střední hotelové škole. V roce 2004 dokončil Vysokou školu cestovního ruchu, hotelnictví a lázeňství. Pracoval v Příbrami, absolvoval zahraniční praxe, za velmi důležitou ve své kariéře považuje stáž v Belgii u kuchaře belgického krále. Vařil pro hotely Forum, Palace, stihl studijní pobyty v Dubaji, Hongkongu, na Novém Zélandu, v Austrálii i Singapuru…

Působí jako prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR, jako komisař na kuchařských soutěžích se snaží předat své zkušenosti nastupující generaci. Je držitelem ocenění Kříž sv. Vavřince, nejvyššího vyznamenání Asociace kuchařů a cukrářů za rozvoj a prosazování gastronomie.

Spolu se skupinou TRILOAD Invest s.r.o. pracuje na tom, aby centrum Prahy, a nejen ono, získalo místo k posezení a k vychutnání skvělých domácích jídel v moderním pojetí.

Kontaktujte nás

NAŠE KONTAKTNÍ ÚDAJE

decor-image
Ukázat mapu
Navštivte nás
Café Restaurant Kaprova 8
110 00 Praha 1
Zavolejte nám
+420 733 128 548
rezervace
Napište nám
kaprova8@triload.cz
kaprova8rezervace@triload.cz
Otevírací doba
Pondělí -neděle
11:00-15:00 16:00-23:00